breaking news!

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 15:20

Een paar heerlijke weken heb ik achter de rug. Naast m'n wekelijkse afspraakjes wat ontmoetingen met vrienden, meer energie en een heerlijke voorjaarsvakantie op de Veluwe. Eenmaal terug staat m'n wereld weer even op z'n kop. Op welke manier, dat lees je in deze blog...ik heb namelijk breaking news!

De veluwe was heerlijk. Volop zon en frisse lucht. Ons huisje grensde pal aan de kootwijkerzand. Ik heb meer voor mijn gevoel meer kunnen lopen dan het afgelopen jaar. Vitamine D, vitamine gezinsgeluk en veel vertrouwen in mijzelf en mijn groei , heeft deze week me opgeleverd. Weer even een beetje mens voelen, normaal meedraaien met het programma van het gezin, een speurtocht doen en veluwepark bezoeken. En dat allemaal in 1 week! Ik mis mezelf zo enorm in alle rollen die er zijn, en na een 2 jaar corona en een jaar ziek zijn, is er ook de angst dat anderen mij niet meer gaan missen. Maar wat doet het dan goed om in zo'n week te voelen en merken dat ik er nog zo ben ergens in mezelf. Al zijn de kids al snel flauw van de flauwe grapjes van hun moeder die per ongeluk weer eens op de tekst is, waar Ivo gelukkig nog altijd net zo hard om mee kan lachen....kortom, vol vertrouwen en opgeladen kwam ik weer thuis. 

 

Misschien hebben jullie de actualiteiten wel gevolgd rondom post covid, of longcovid, hoe je het maar wilt noemen. Er wordt geen tot bijna geen geld vanuit Nederland geïnvesteerd in onderzoek terwijl 10 duizenden jonge mensen met post covid in Nederland arbeidsongeschikt dreigen te raken, en dat kost pas geld! Gelukkig is het buitenland minder met de hand op de knip en komen er uit verschillende landen goede resultaten binnen over een bepaald onderzoek. Ook uit Nederland komen er geluiden. Daarom wilde ik via facebook oproep ook zo graag het volkskrant artikel ontvangen (dank Tineke en Sjoukje!). Ik volg namelijk de ontwikkelingen op het gebied van zuurstoftherapie. Echter wordt dat in Nederland niet vergoed omdat er nog te weinig onderzocht is, wat door gebrek aan geld ook voorlopig niet gaat komen, alsmede door het gebrek aan gegevens omdat niet iedereen deze behandeling kan betalen. 

 

Ik kom even terug op thuiskomen van de Veluwe. Mijn ouders volgen de actualiteiten op de voet en hebben na de recente berichtgeving en onderzoeken besloten dat het tijd is dat ik die zuurstof therapie ga doen. Ze willen dit voor me mogelijk maken.  Echt niet te geloven!!! Ik heb vervolgens gemaild en maandag direct gebeld met Sneek, Antonius Hypercare. Binnen 5 minuten had ik een kennismakingsafspraak gepland op vrijdag. 

 

Voor de goede orde, wat er op zo'n moment gebeurt in mijn post covid brein is niet te filmen. Overweldigd door emoties, informatie, schakelen van net na een heerlijke week, weer accepteren dat ik zo er ook mee doorkan naar misschien wel beter worden. Kortom er ontstond spontane kortsluiting. Wat betekent dat ik niet kan focussen, niet kan lezen en nergens tegen kan. Daarnaast draait de het hoofd op volle toeren. Zoals de arts/acupuncturist zei: je brein functioneert nu ongeveer op 30 procent maar dit vraagt even 100 procent en dat wil niet. Kortom 5 slapenloze nachten met een verschrikkelijk hyperbrein verder, ben ik met mijn moeder vrijdag op intake geweest, en ik kom gewoon in aanmerking voor deze therapie!!!

 

Deze therapie bestaat uit 40 keer 2 uren in een zuurstoftank en 5 dagen in de week. Heel intensief dus!!! Het gaat helemaal niet om verbetering op fysiek vlak (dat gaat gelukkig ook best heel goed) maar om verbetering op cognitief vlak. Je moet je voorstellen dat ik na maanden werken nog niet meer dan 2 uurtjes per dag iets met een computer kan, ik kan nog steeds maar 1 max 2 activiteiten op een dag, afhankelijk van wat dat is. Ondanks dat er veel verbetering is zeg maar van een 2 naar een 5, gaat het gewoon echt te langzaam en vraag ik me af of dat cognitieve functioneren echt beter wordt. Volgens de dokter in Sneek dus wel. Zuurstof therapie werkt aan 2 kanten: het werkt tegen de ontstekingen die waarschijnlijk bij postcovid patiënten in de hersenen en spieren zitten maar in bloed niet aantoonbaar zijn, en werkt op bloedniveau waarbij de zuurstof opname en toevoer in de war is na post covid. Deze behandeling is gebaseerd op groot onderzoek in Israel en tot nu toe zijn alle behandelingen die lopen in Sneek positief. Mijn klachten passen helemaal in het profiel en gezondheidstechnisch zit niks in de weg om te starten. 27 maart ga ik beginnen!!! Ik krijg dan 100 procent zuurstof toegediend onder een druk die te vergelijken is met 14 meter duiken. 

 

Enorm veel dank gaat natuurlijk uit naar mijn ouders die dit mogelijk maken, en naar de familie die gaat chauffeuren en vrienden die allemaal hebben gezegd dat als ik in de knel kom ze gaan kijken of ze kunnen rijden. Wat een rijkdom! 

 

Nu na 2 dagen vanalles regelen, alle andere therapieën moeten nl even stoppen en ook mijn werk re-integratie zal deze maanden stil komen te liggen, zijn mijn hersenen uit de hyper stand en ben ik kapot moe!!! Maar ook enorm voldaan. Net prikjes voor de acupunctuur gehad en hopelijk de komende nachten weer opladen en rustig slapen. Ik kijk er ergens ook naar uit om gewoon dagelijks een structuur en 1 programma te hebben. Afgelopen maanden liep ik van therapeut naar therapeut naar werk en moest je ook nog schakelen met je gezin. Het was veel en leverde te weinig op. volgende week moet ik ook nog naar de bedrijfsarts want die moet me live gezien hebben anders straks evt problemen in traject WIA indien nog. Hopelijk reageert hij ook goed op dit verhaal.

 

Ik ga natuurlijk via deze blog delen hoe het gaat verlopen, hopelijk hebben ook volgers of kennissen van volgers er wat aan die met hetzelfde kampen als ik. 

 

tot snel!!!! Nu in de rust in hopelijk krijgt mijn hoofd het weer op een rijtje de komende dagen. 

 

ps: info over mijn behandeling vind je op hypercare.nl, ook veel info vanuit Goes waar al onderzoek is gedaan hyperbaarcentrum.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ria
een jaar geleden

We gaan ervoor!

Pierre Neven
een jaar geleden

Top Corine en wat lief dat je ouders zo pro actief steunen en de rest van family and friends zo met je meeleven. Vanuit Limburg volgen we je reis ook. Liefs

Janny Anema
een jaar geleden

The only way is up! 💜😘

Janine Harshagen
een jaar geleden

Wat mooi, Corine! Ik ga duimen voor je dat het goed aanslaat! Heel veel succes!
Groetjes, Janine

Karin
een jaar geleden

Jeetje Corine, wat een ellende, ik volg je verhaal zo een beetje. Maar had geen idee hoe slopend die ziekte is. Je beschrijft alles zo goed. Ik hoop echt dat deze therapie je letterlijk lucht geeft.
En ik hoop ook dat er meer erkening komt want zoveel mensen wortstelen hiermee.
Wat fijn dat je zoveel steun hebt en geweldige ouders! Maar jij bent het ook waard!!! Ik hoop dat er snel een verandering voor je komt en de oude Corine er weer mag zijn.
Heel veel liefs en sterkte!!
Dikke knuffel Karin.

Ymkje Hoekstra
een jaar geleden

Mooie ontwikkeling Corine. Veel succes met de zuurstoftherapie. Hopelijk geeft het de gewenste resultaten. Mooi dat je dit deelt, ik blijf je (verhaal) volgen!!

Fernanda Constandse
een jaar geleden

Ik heb je blog via Sygrid. Ik kwam nooit iemand tegen die vergelijkbare klachten heeft. Nu ben jij dat. Ik zit ook nu in de medische molen naast homeopathie, manueel therapeut, qdemwerk, yoga meditatie etc dat blijf ik doen want dat geeft wat rust . Ik ben benieuwd naar het zuurstof gebeuren. Ik ga je volgen.