Dit ben ik.....en dit is mijn verhaal!

Eind 30 en hartstikke happy. December 2021, de feestdagen in het vooruitzicht met mijn gezin en familie. Wat heb ik het getroffen. Een lieve man, Ivo, en 2 schatten van aanstaande pubers Lieke (12) en Thijs (10). Ook heb ik in de corona jaren eindelijk mijn hondje bobby gekregen, wat een geluk! Na 2 coronajaren met weinig feest kan er eindelijk meer. Echter ben ik wel voorzichtig. Ik heb een hartstikke leuke baan in de jeugdzorg. Ik ben psychomotorisch therapeut en werk al 3 jaar met veel plezier bij "het reizende koffertje". Een fijne plek waar kinderen echt worden gezien! Ik werk op locatie in Harlingen maar kom ook op scholen.  Man wat tref ik het! Ook ben ik in overleg met het werk gestart aan een scholingstraject richting othopedagogiek, een droom!

Maar voorzichtig met Covid was ik zeker nog wel. Zelf heb ik een verleden en heden met longgevoeligheid. Ik pak sneller virussen op dan een gemiddelde ander en wordt vaak ook nog wat zieker. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren goed voor mijn weerstand gezorgd wat maakte dat ik niet veel meer ziek was dan een ander. De corona-tijd was spannend met zijn lockdowns maar oh, wat was ik blij dat ik kon blijven werken op het schooltje in Harlingen waar ik een "eigen" PMT zaaltje had. Ik kon daar afstand houden van ouders en kinderen en toch mijn werk doen. In december stond ik net op de wachtlijst voor een vervroegde booster en toen sloeg toch het noodlot toe. Corona gierde door Lieke haar klas. Ondanks dat ze geen klachten had en negatieve zelftesten, testte ze positief bij de GGD. Het was inmiddels kerstvakantie en isolatie had geen zin meer. Het werd een kerst met bingo op afstand en bleven uiterst positief. De quarantaine overwinnen wij als gezin wel! Vol feestvreugde en thuis disco gingen we oudejaarsnacht in. Om 12 uur kreeg ik de klap met de hamer. Man wat werd ik ziek! Het was te verwachten met mijn achtergrond maar toch hoop je anders. Angstige benauwde nachten met een satuaratiemeter die geruststelling gaf. Na een week kon ik weer wat op en werd Ivo ziek. Ik moest wel in de zorg want Thijs moest nog thuisblijven en had thuisonderwijs. Thijs heeft een TOS en thuisonderwijs is een enorme uitdaging. Daarna kreeg Thijs ook nog corona. Ik weet niet goed hoe ik die weken ben doorgekomen. Ik had nog een tentamen half januari waar ik alle college's voor had gevolgd. Die moest ik wel maken. Mijn werk gaf terecht aan dat ik dan ook aan het werk moest. Kortom; mijn ouders reden mij naar de collegezaal en dropten mij voor de ingang. Met 3 dextro's en 2 paracetamol heb ik zo goed als ik kon kruisjes gezet om vervolgens weer in de auto te stappen en weer naar huis gereden. Niet best, maar gelukkig een dikke voldoende. Die maandag kwam ik op mijn werk. Ik heb 3 kinderen gezien, stond in overleef stand en werd steeds duizeliger. Ik weet niet meer hoe ik thuisgekomen ben. Dit kon zo niet, ik heb direct de huisarts gebeld. Het bericht was tijdens mijn bezoek duidelijk: "Reken er maar op dat jij bij degene hoort die lang bezig gaat zijn met z'n herstel. Long covid heet dat. Geef je er bij neer. Lees je in, en neem de tijd."..........

 

Ik ben nu 7 maanden en een tweede covid besmetting verder. De afgelopen 7 maanden waren een periode met ups en downs. Een enorme rollercoaster waarbij vallen opstaan en weer doorgaan centraal staan. Nog steeds ben ik niet beter, alles behalve dat! Ik zit thuis, werk en studie liggen op z'n gat en ben allesbehalve actieve partner of moeder. 

Om deze periode een plek te geven, om andere long covid patiënten herkenning te geven, om geïnteresseerden een beeld te geven van long covid, maar ook om de mensen om mij heen een beetje op de hoogte te brengen van hoe het met mij is, schrijf ik deze BLOG.

In deze BLOG geef ik een kijkje in mijn dagelijkse leven. Vertel ik hoe mijn dagen er uitzien, met mooie momenten maar ook lastige momenten, maar deel ik ook over mijn traject van ergotherapie, fysiotherapie, zelfhulp en binnenkort onderzoeken op de long covid poli van MCL Leeuwarden. Daarnaast zal ik schrijven over belangrijke thema's als acceptatie, steun, eenzaamheid en dankbaarheid. 

 

Heel veel plezier met lezen van mijn verhalen

 

Liefs Co