Een frisse start?

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 11:17

Een blog is alweer even geleden en tijd om jullie op de hoogte te brengen van mijn ontwikkelingen. Mijn eerste weken op het werk weer, de kerstvakantie en het traject van de neurofeedback

In mijn laatste verhaal vertelde ik over de stress van de gesprekken rondom werk eind november, en dat ik nu samen met mijn werkgever helderheid heb over de gang van zaken met een mooi passend opbouwschema. December was eigenlijk wel een topmaand. Bijkomend van de spannende gesprekken, vond ik mijn balans weer terug en kreeg energie van de dingen die ik deed. Maar ook van de rust die ik voelde over de goede afspraken met werk. Bij de fysio stapjes erbij en plannen gemaakt om misschien een vak van mijn studie vanuit huis te proberen en te ontdekken of dat energie geeft of juist kost. Ook het zelf naar Harlingen gaan een uurtje wat doen en weer terug verliep vlekkeloos. Daarnaast was het even echt winter en van dat weer kreeg ik zoveel energie!! Veel wandelen en zelfs schaatsen. Het deed me verlangen naar een bezoekje aan Sanne in de bergen, zou me dat ook goed doen? Wel ben ik zelfs naar de bioscoop geweest met de kinderen. Hotel Sinestra, waar Sanne haar kinderen figurant in zijn, hoe leuk is dat!

Waar ik eerder enorm tegen de kerstvakantie opzag met alle verplichtingen en uit mijn ritme raken, had ik er nu zin in. Ik liep even op vleugels. Ik heb energie om wat met mijn gezin te doen. Het komt goed voelde ik, 2023 word mijn jaar! 

Helaas blijft het een verhaal van ups en downs. In de familie ging de griep de rond en toen het Thijs bereikte was er voor mij geen ontkomen meer aan. Het vatbaar zijn voor virussen is nou eenmaal mijn zwakke plek en zal het ook blijven. Dus vlak voor kerst was het raak. Man man wat een timing. Voor de 2e keer op rij kerst missen door ziekte. Ik vond mezelf wel even ontzettend zielig hoor. Ik vond het een emotioneel zware week waar terugkijken op afgelopen jaar toch is wat er bij hoort. 

Maar zoals we ook inmiddels heel goed weten. Rotgevoelens komen, maar gaan ook weer weg. Al heb ik me deze vakantie voor het eerst ook wel een paar dagen echt somber gevoeld. Dat ken ik niet zo van mezelf. Maar ik wist ook dat deze griep even een grote weerslag had op mijn herstel. Kortom, niet teveel bij stilstaan, doorleven en weer doorgaan. Elke dag had ook wel z'n leuke dingen en met de dag knapte ik ook wel weer op, fysiek als mentaal. Wel merk ik dat ik weer even extra tijd nodig heb om goed te herstellen van deze griep en terug te komen waar ik was voor de vakantie. 

Vakantie is ernaast ook nog eens uit je ritme zijn, hele dagen met je gezin waarvan ook niet iedereen fit was en de kinderen die ook aandacht nodig hebben. Gelukkig heb ik afgelopen weekend ook nog wat voor mezelf kunnen doen. Leuk met schoonzus, dochter en nichtje "wie is de mol" gekeken en even met een vriendin een bakje gedaan in de stad. Zelf heb ik de hardloopschoenen aangetrokken en 2 keer 30 seconden in een drafje gejogd. Wat voelde dat fantastisch!!! Echter ook wel bizar dat je als sportieve 30er nog maar 2 keer 30 seconden kan rennen. Maar als ik weer in balans ben na de griep ga ik dit wekelijks proberen op te pakken. WhoopWhoop!!!

Verder keek ik er de afgelopen week erg naar uit dat de scholen weer begonnen, dan zou mijn energie namelijk weer terugkomen! Nou dat komt het vast, maar heb nu eerst een enorme klap met de hamer nu ik weer even alleen ben en echt kan bijkomen.  Gelukkig lukt het om mijn afspraken we na te komen. Zo ga ik sinds december 2 keer in de week naar neurofeedback. In de vorige blog had ik uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. De eerste 3 sessies waren stabiliseren en de afgelopen 3 sessies zijn we echt aan het trainen. Ondanks dat ik hele gekke weken achter de rug heb, en het veel was, ben ik blij dat ik ben blijven komen. Dan is het effect van de eerste paar sessies niet weg namelijk! Ik merk duidelijk verschil bij mezelf voornamelijk in de mate van verdragen van mensen en prikkels. Als ik ergens ben of iemand spreek, houd ik dat gemakkelijker en langer vol. Ook kon ik de afgelopen periode beter tegen schermen en heb zo ook de fotoboeken van de kinderen van 2022 al gemaakt. Hier zag ik als een berg tegenop. Ik was bang voor allemaal confrontatie met alles wat ik heb gemist of half bij was, echter was het een feestje om al die heerlijke foto's met blije koppies te zien! Kortom, over de neurofeedback ben ik erg te spreken. Naast acupunctuur, ergotherapie en fysiotherapie is dit een interventie die ik tot nu aan kan raden bij herstel van Post Covid. Vooral wanneer je merkt dat je niet goed tegen prikkels of spanning kan. Wanneer je veel piekert kan het ook helpen geloof ik. Binnenkort hoop ik van 2 afspraken in de week naar 1 afspraak te kunnen. 

 

Al met al heb ik topweken beleefd in december waarbij ik me al een heel eind mezelf voelde. Het deed even zeer dat de kerstvakantie zo'n domper was en dat ik daar nu zo van moet bijkomen, maar ik wil me wel aan de positieve gevoelens van december vasthouden. Nu even de rem erop om bij te tanken, ik merk wel dat elke keer wanneer ik verder kom in herstel dit wel lastiger vind! Maar ik weet dat ik dat niveau van december weer kan bereiken. Daarmee ziet mijn visie op 2023 er zonnig uit. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Margriet
een jaar geleden

Lieve Corine,
Van je moeder kreeg ik het linkje van je blogs
Wat heb je een lange weg te gaan..
Ik hoop zo dat dit jaar echt jou jaar gaat worden en de weg naar herstel verder wordt ingezet
Alle liefs en sterkte daarvoor
Hartelijke groet Margriet. ( collega en inmiddels vriendin van je moeder)